Junior Company Nationale Ballet


kalender di 20 mrt

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


De Junior Company is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse en internationale danswereld. Na het grote succes van Ballet Bubbles (2016) en Juniors Go Dutch (voorjaar 2017) brengt het jongeren-gezelschap van Het Nationale Ballet opnieuw een tourneeprogramma vol verrassingen.

De in 2013 opgerichte Junior Company heeft inmiddels haar bestaansrecht meer dan bewezen: met geslaagde tournees door het land waarbij telkens ruim twintig middelgrote theaters worden aangedaan, de buitenlandse tournees (Spanje, Oostenrijk, Duitsland, Engeland, Zwitserland) en een flink aantal kleine en grotere optredens bij bijzondere gelegenheden. In 2014-2015 maakte de Junior Company samen met dansgezelschap ISH Narnia: De leeuw, de heks en de kleerkast, die vanwege het grote succes dit seizoen wordt hernomen. De jonge dansers dansen behalve hun eigen programma’s, ook mee in het corps de ballet van het grote gezelschap, zoals komend seizoen in The Sleeping Beauty, Don Quichot en Mata Hari.

De Junior Company vormt een kweekvijver voor talent. Zo zijn Michaela DePrince, Jessica Xuan, Sho Yamada en Martin ten Kortenaar al van de Junior Company in korte tijd doorgestroomd naar Het Nationale Ballet, waar ze af en toe zelfs hoofdrollen dansen.

In the Future is een even aantrekkelijk als uitdagend programma voor twaalf dansers, pasklaar voor de Junior Company, waarin we de sterren van de toekomst leren kennen in een ‘triple bill’. Naast een klassiek werk en nieuw werk van Young Creative Associate Juanjo Arqués bestaat het programma uit het gelijknamige ballet dat Hans van Manen in 1986 maakte voor het Scapino Ballet en dat sindsdien onder andere door het Stuttgarter Ballett en door Introdans Ensemble voor de Jeugd op het repertoire is gehouden. In the Future is een première voor Het Nationale Ballet, een energiek, swingend, grappig en verrassend werk, met geweldig inventieve kostuums van Keso Dekker.

1e rang

Normaal € 19.50
CJP € 16.00

2e rang

Normaal € 16.00

3e rang

Normaal € 12.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ontdekkingsreis

Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Vijf grensoverschrijdende voorstellingen voor 50 euro!

kalender vr 8 december 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op