BNNVARA Leids Cabaret Festival

Finalistentour 2020


kalender di 14 apr

aanvangstijd 20.00 tot 21.30 uur met pauze

locatie Schouwburg Odeon - Hemminkzaal


Ontdek de grote nieuwe namen van de Nederlandse cabaretwereld

Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat u op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt.

Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten van het Leids Cabaret Festival 2020 het land in met de Finalistentour waarin zij de finaleavond integraal over doen. Kom kijken en oordeel zelf! Ze spelen allemaal 25 minuten.

Finalisten 2020:

Lisa Ostermann (winnares 2020!)
 studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daaraan voorafgaand studeerde ze af aan het Conservatorium in Haarlem (zang, richting muziektheater). Lisa schrijft en speelt, naast haar eigen materiaal, af en toe voor anderen, zoals Het Klokhuis, waarvoor ze samen met Jordy Vogelzang sketches over uitgerangeerd zangduo Cor en Hilda schrijft, maakt en speelt:

Haar programma ‘’Wat de ander wil horen’’ is een mix een mix van scherpe grappen, liedjes en onverwachte wendingen. Ook zijn er sexy dancebreaks (als Lisa een goeie dag heeft). ‘Wat de ander wil horen’ gaat over hoe prettig het is om te pleasen en zelf niks te vinden. Over hoe rustgevend en duidelijk het is om altijd mee te gaan in wat anderen zeggen dat je moet doen en in wat je van huis uit geleerd hebt. Over wat een gedoe het is om dat niet te doen; om je uit te spreken. Als je überhaupt al iets vindt.


Als Thjum Arts het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk.

In zijn voorstelling ‘Stilte zoekt luisteraar’ zet hij eenzaamheid en verbondenheid tegenover elkaar in een poging te komen tot één groots moment.


De Vriendendienst
 bestaat uit gitarist Peer Thielen en cabaretier Yuri Disseldorp. Samen maken zij muzikaal cabaret. Na zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & kleinkunstacademie is Yuri te zien met eigen werk op festivals als ‘DE PARADE’ en zet in deze periode zijn eerste stappen als acteur en regisseur. Peer Thielen speelde tijdens en na zijn studies aan het Conservatorium in verschillende formaties zowel in het theater als op pop(festival)podia.

In de muzikale collage ‘Als het confetti regent’ wordt je meegenomen door showman Yuri naar zijn jeugd in Zoetermeer vol met ADHD etiketten, Ritalin recepturen, hokjesdenkers en angstige ouders. Opgezweept door Peer’s muziek komt hij in opstand en verkondigt hij zijn eigen opvattingen over het leven, over buiten de lijntjes durven kleuren en over knuffelen. Naakt. In de foyer. ‘Als het confetti regent’ is een muzikale collage van verhalen, sketches, personages en muziek. Geïnspireerd door het dagelijks leven, aangevuld met een flinke dosis absurdisme en harde gitaren.

Foto's: Brigitte Tops

1e rang

normaal € 18.50
CJP € 15.50

2e rang

normaal € 15.50

3e rang

normaal € 13.00

4e rang beperkt zicht (bel 0900-1435)

normaal € 10.00

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

diagonale streep Uitgelicht

Sven Ratzke - Where are we now

Sven Ratzke

Where are we now
za 25 apr 20.30 uur

informatie Meer info

Eva van Manen - Theater Na de Dam

Eva van Manen

Theater Na de Dam
ma 4 mei 21.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Theater voor thuis

Theater voor thuis

Genieten van theater vanaf de bank

kalender di 31 maart 2020

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 15.00 uur

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur
Wegens coronamaatregelen t/m 6 apr gesloten

Kassa Theater De Spiegel
Gesloten wegens Coronamaatregelen

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)