Lieve Bertha

Prachtexemplaar


kalender za 20 jan

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Odeon - Dommerholtzaal


"De hoge stemmen combineren vaak wonderschoon en zijn loepzuiver. Bears Den en een vleugje Fleet Foxes meet Acda en De Munnik." De Theaterkrant

De lefgozers van Lieve Bertha (Koen Brouwer & Rens Polman) maken geen cabaret, geen film, geen popmuziek. En toch ook allemaal wel. Spontaan, recht voor zijn raap, met veel humor en lef. De twee heren besloten op hun tiende om samen artiest te worden, mooie dingen te maken en die aan heel de wereld te laten zien. En dat doen ze. Ze zijn autodidact en naturel, schrijven en zingen samen liedjes en maken filmpjes waarin ze mensen en zichzelf verrassen en uit hun comfortzone trekken. 

Natuurlijk kennen we Lieve Bertha al als populaire YouTube-sterren. We zagen Koen en Rens al als heuse Tijdreizigers naar onbekende bestemmingen liften, of als heuse Kringlopers oude, voor veel mensen als onbruikbare troep bestempelde materialen een nieuwe functie geven om daarmee de meest bizarre opdrachten uit te voeren. De jongens geloven dat je pas echt een avontuur beleeft als je niet weet wat je te wachten staat, en alles resulteert dan ook in hilarische situaties en ontmoetingen. Maar na hun eerste theaterprogramma Ongekust riep het theater wederom en zijn de jongens terug met nog meer film, muziek en avontuur. Van hun eigen worstelingen met het leven en de liefde tot waargebeurde verhalen van mensen om hen heen: het zou zomaar kunnen gebeuren dat je ineens sterk het idee hebt dat het liedje over jou gaat. Wie weet inspireren ze je zelfs om eindelijk werk te maken van je stoutste dromen en zelf op avontuur te gaan.

Lieve Bertha won in 2012 de publieksprijs van de Grote prijs van Nederland met een recordaantal van 40% van de stemmen. Ze spelen veel op 3fm, NPO radio 2, op festivals (o.a. Paaspop en Oerol). Hun filmpjes zijn een groot succes op YouTube.

Naam Vanaf
Normaal € 17.50
CJP € 14.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Fotograaf: Geert de Jong

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ontdekkingsreis

Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Vijf grensoverschrijdende voorstellingen voor 50 euro!

kalender vr 8 december 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op