LSB Experience en Dolf Jansen – The Story of the Troubadour

Ode aan Amerikaanse West Coast songs


kalender za 31 mrt

aanvangstijd 20.00 tot 21.40 uur

locatie Odeon - Hemminkzaal


De vijf muzikanten van The LSB Experience hebben allen een groot kloppend hart voor muziek van de Westcoast. Dus zetten de heren koers naar Los Angeles, waar een van de beroemdste muziekclubs van Amerika staat: The Troubadour. Veel van hun helden begonnen hier hun carrière: Jackson Browne, Eagles, James Taylor, The Byrds, Crosby, Stills & Nash. Maar ook Joni Mitchell, Bruce Springsteen, Carole King en Neil Young speelden er. Vanavond hoort u veel van hun muziek en vertelt Dolf Jansen verhalen, zoals over de flamboyante oprichter Doug Weston, de wurgcontracten, de seks en de drugs. Zo wordt ‘The Story of the Troubadour’ een avond vol prachtige liedjes, mooie verhalen en onnodige grappen.
regie, decor en licht: LSB Experience en Dolf Jansen | band: Marcel Luntungan, Hans Sligter, Sjoerd van den Broek, Rob Hendriks en Peter Deiman.

De tour is begonnen! En de mannen ontvangen ontzettend veel leuke reacties van gasten. Hier alvast een compilatie. Zo krijgt u er ook veel zin in!

Reacties van bezoekers:

“Heb een topavond gehad! Supermuzikaal, hilarisch, ontroerend, stand up- en nog veel meer totaaltheater!”

 “Jullie try-out: super! Geweldig zoals jullie samenzang klinkt. Geweldige avond gehad. Een absolute aanrader!”

 “Wat een geweldig concert mannen, ik heb enorm van jullie genoten en hoop jullie binnenkort weer te zien en horen.”

 “Mannen wat hebben jullie me een top avond bezorgd. Prachtige covers en een flinke dosis humor, ik heb genoten! Ondertussen heb ik ook jullie eigen nummers beluisterd, en ook dat smaakt naar meer. Ik kijk al uit naar de volgende keer dat ik live van jullie kan genieten, dus graag volgend jaar weer richting het oosten.”

 “Genoten van mooie muziek, goed uitgevoerd en een speelse combinatie met Dolf Jansen. Bedankt voor de leuke avond. Een aanrader !!”

 "Gisteren avond een fantastische avond beleefd in Spant! In Bussum met de LSB Experience!! Wat een fantastische muzikanten, heerlijk! De humor van Dolf Jansen maakt het compleet. Fantastische combinatie! Kijken wanneer ik nog een keer naar een optreden kan!! Love it!"

 “ Ik word hier gewoon heeeeel blij van, geweldige avond gehad"

 

1e rang

Normaal € 24.00
CJP € 21.00

2e rang

Normaal € 21.00

3e rang

Normaal € 14.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

regie, decor en licht: LSB Experience en Dolf Jansen | band: Marcel Luntungan, Hans Sligter, Sjoerd van den Broek, Rob Hendriks en Peter Deiman

Onlangs sprak ik de drie frontmannen van LSB Experience, Marcel, Hans en Sjoerd, over hun voorstelling the Story of the Troubadour, de liedjes, de tour en de samenwerking met Dolf Jansen. En dat ik dat zelf ben heeft, dat wil ik graag benadrukken, geen enkele invloed gehad op hun antwoorden.

 

Waarom eigenlijk the Troubadour (de club, niet de voorstelling)? Ik bedoel, wat interesseert het iemand in Bussum of Vlissingen of Diepenheim nou dat er ergens in Californie een plek was waar ooit mannen met baarden schorre liedjes stonden te zingen?!

Omdat liefhebbers van de muziek die wij spelen, westcoast, americana, vaak ook houden van mooie verhalen. En die zijn in de Troubadour zeker te vinden. Al onze muziekhelden traden daar op, in de seventies speelden ze allemaal met en door elkaar: The Eagles, Linda Ronstadt, CS&N, Jackson Browne, James Taylor, Mama Cash, Carole King….halloooo! Springsteen speelde er, Neil Young, Joni Mitchell, rapper Sjors…oke, die dan gelukkig niet. The Troubadour, die nog steeds bestaat, mag inmiddels echt en met recht legendarisch genoemd worden.

Wie is de beste muzikant in de band? En wie is de beste vocalist? En de beste drummer?!
Ach dat wisselt, de ene keer ben ik de beste muzikant, dan weer de beste vocalist en vervolgens de beste drummer… Aldus Marcel.
Sjoerd antwoordde met een hele verhandeling waarin hij vooral iedereen te vriend probeert te houden (‘Rob is zeker de beste bass-boy en Peter is behalve de beste drummer van de band ook nog  de beste percussionist die ik ken!’), voor Hans was deze vraag zo confronterend dat hij antwoordde met Huib, Huib, Huib, waarbij opgemerkt dat Huib de hoofd-technieker van deze tour is en vooralsnog geen instrument bespeelt.

Jullie hebben the Story of the Troubadour al een keer of 15, 20 gespeeld voor deze tour - poppodia, openluchttheaters -, hoe vaak heb je in die tijd gedacht ‘waar ben ik aan begonnen?!’ en/of ‘wie heeft die Dolf Jansen erbij gevraagd?!’
Een keer of 15, 20.

Daarover geproken: wat voegt die Dolf Jansen eigenlijk toe aan jullie ‘meer dan prachtige liedjes en meerstemmige vocalen..’, zoals ik in een serieuze recensie in een dito krant las…?
Geweldige humor, gepassioneerd zanger en verteller, en een wandelende muziek encyclopedie. (echt jammer dat er niet bijstaat hoe goed ik eruit zie, op podium en in kleedkamer DJ)

 

Wat is het hoogtepunt van de set?
Bij een voorstelling speelden we een prachtig door Marcel gezongen nummer van James Taylor “Close your eyes”. Een dame op de eerste rij pinkte van emotie een traantje weg. In de 2e set pinkte ze wederom traantjes weg, dit keer omdat Dolf uitermate grappig was. Dat is denk ik waar de voorstelling om draait. Ik vind het zelf als theaterbezoeker geweldig als er meerdere emoties in een voorstelling zitten. In deze voorstelling zelfs vier: het verhaal van The Troubadour, Dolf’s standup en interactie met het publiek, LSB speelt heel veel liedjes en dan vertaalt Dolf het tijdsbeeld van eind jaren zestig/ begin jaren zeventig ook nog eens naar deze tijd, en gaat For what it’s worth niet over Nixon maar over Trump.

Hoe zou je willen dat de mensen na dik twee uur Troubadour de zaal verlaten?
Voor Marcel is dat ‘net als ik, met een big smile en na-babbelend over een geweldige avond’.
Voor Sjoerd ‘ikzelf zou de voorstelling graag een paar keer willen zien, dat is echter ingewikkeld omdat het zonder mij echt minder zou zijn..’.
En voor Hans ‘in totale verwarring, diep geroerd, met kramp in kaken en kuiten’.

 k hoop, lieve lezer, dat u een beeld heeft, van de band, van the Story of the Troubadour. In dat geval bent u meer dan welkom, binnenkort. En als u denkt die mannen zijn gek, maar wel op een prettige manier, kan ik dat alleen maar beamen, en bent u nog meer dan meer dan welkom.

 

[Dolf Jansen, maart 2018]

 

 

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Alex Klaasen in Showponies | revue

Alex Klaasen in Showponies | revue

za 2 jun 20.00 uur

informatie Meer info

Robin Hood | Toneelgroep Oostpool - Anti-sprookje voor volwassenen

Robin Hood | Toneelgroep Oostpool

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 11 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Oostpool Weekend: Romeo en Julia - Toneelgroep Oostpool

Oostpool Weekend: Romeo en Julia

Toneelgroep Oostpool
22 t/m 23 mrt

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

The African Mamas en Leoni Jansen

Mama’s muziek als levenskracht

De African Mamas en Leoni Jansen eren Miriam Makeba: ‘moeder van Afrika’

kalender do 15 maart 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op