Caro Emerald & Metropole Orkest


kalender di 19 dec

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


Een ontmoeting tussen het veelzijdige Metropole Orkest en de classy hitmachine Caro Emerald.

Na een eerdere samenwerking in 2013 komen ze in december opnieuw samen voor vijf swingende concerten. Een moderne ode aan de retro met een mix van orkestrale jazz, ballroom, latin en aanstekelijke melodieën. Uiteraard zullen de nieuwe tracks van de net uitgekomen (door fifties Exotica geïnspireerde) ‘Emerald Island EP’ gespeeld worden, maar ook de bekende hits van Caro Emerald komen voorbij. Ze zullen extra vol klinken uitgevoerd door het 50-koppig Metropole Orkest: het meest dansbare orkest van Nederland.

Gouden Rang

Normaal € 49.00

1e rang

Normaal € 45.00
CJP € 38.00

2e rang

Normaal € 38.00

3e rang

Normaal € 27.00

4e rang

Normaal € 22.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Caro Emerald

Uit het niets was ze daar: de demo zangeres die heel Nederland veroverde in 2010 met “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor”, een sfeervolle en toegankelijke plaat vol ballroom jazz, filmische tango’s, groovende jazz en aanstekelijke mambo’s. Caro, haar producers David Schreurs en Jan van Wieringen en tekstschrijver Vincent Degiorgio veroverden Europa met hits als “Back It Up”, “A Night Like This” en “Stuck”. In 2013 volgde “The Shocking Miss Emerald”, een album geïnspireerd door de levendige Europese kunst-, entertainment- en modescene van de jaren twintig en zestig. De opvolger bereikte in Nederland de platina status en in Groot-Brittannië de gouden status.Afgelopen maart was er de release van de “Emerald Island EP” met zes nieuwe nummers. Dit keer met het muziekgenre Exotica als grootste inspiratiebron. De release markeerde de start van een uitgebreide tournee in Groot-Brittannië met 25 shows in o.a. een uitverkochte Royal Albert Hall en een show in de Roundhouse in Londen.

Metropole Orkest

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het MO deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Stan Getz en Bono. En speelt met hedendaagse talenten als Laura Mvula, Snarky Puppy, Lalah Hathaway, Woodkid en Gregory Porter. Samen met de jonge Britse chef-dirigent Jules Buckley zoekt het MO de randen op van de hedendaagse symfonische pop en jazz.

Het Metropole Orkest is het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld en heeft een voortrekkersrol. Zo schuift het orkest nieuwe talenten naar voren en is het gek op spektakel en experimenten. Het Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek. 

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Het Nationale Theater -  The Nation - Een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen samenleving

Het Nationale Theater - The Nation

Een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen samenleving
2 t/m 3 dec

informatie Meer info

Lift Me Up!: De Dansers - The Basement

Lift Me Up!: De Dansers

The Basement
za 18 nov 19.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Anne van der Burg en Hajo Bruins over hun rollen in Achter het Huis

Anne van der Burg en Hajo Bruins over hun rollen in Achter het Huis

kalender do 9 november 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op