Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver


kalender di 2 mei

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


"Nog zo’n mooi moment is de solo van Emma Välimäki, waarbij zij begint als een met slijm bedekt wezen dat langzaam door de robots afgepoetst wordt. Ook haar eerste stappen als klunzig zoogdier zijn spectaculair. Ze beweegt zich zowel onhandig als uiterst dramatisch voort: met hoge ronde de jambes, onmogelijk diepe cambrés en schokkerige stappen op de bal van haar voet. Je zou uren naar haar kunnen kijken. Silver zit vol met dat soort prachtige beelden" Theaterkrant.nl

"De muziek van Michiel Jansen is prachtig en hij geeft samen met lichtontwerper Philipp Wiechert de ruimte een grotere en grimmige dimensie waarin technologie overheerst en het poëtische slechts een enkele keer heel even opduikt." Dans Magazine

"Silver pakt je bij de kladden." Leeuwarder Courant

"Silver is een totaalbelevenis waarin je jezelf kwijt raakt." Noordhollands Dagblad

De Nederlandse choreografe Nanine Linning stond de afgelopen jaren onder andere met de voorstellingen ZERO en Hieronymus B in Zwolle. Haar werk is spectaculair en sterk beeldend. Linning werkt vaak samen met bekende kunstenaars, designers of modeontwerpers zoals Iris van Herpen en het duo Les deux garçons.

Voor haar nieuwe productie liet Linning zich leiden door haar persoonlijke fascinatie voor technologie en de nieuwe mogelijkheden die hierdoor geopend worden. Silver is een toekomstscenario waarin de verwevenheid van mens en technologie haar voltooiing heeft bereikt. Linnings poëtische dans vermengt zich met invloeden uit de 'popping' tot een eigen danstaal voor mens, machine, robot, cyborg of hersenschim uit een digitale wereld.

Inleiding
Voorafgaand aan Silver kunt u de inleiding bezoeken. De inleiding begint om 19.00 uur en een kaartje (€ 2,50) voor de inleiding kunt u samen met uw kaartje voor de voorstelling bestellen in de webshop.

1e rang

Normaal € 32.50
CJP € 27.50

2e rang

Normaal € 27.50

3e rang

Normaal € 19.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje.

Concept & choreography: Nanine Linnning
Stage design & costumes: Bart Hess
Music: Michiel Jansen
Light design: Philipp Wiechert
Dramaturgy: Hubertus Martin Mayr
Choreographic assistance & production: Morgane de Toeuf, Erik Spruijt, Sylva Safkova

Dancers: Demi-Carlin Aarts, Brecht Bovijn, Marie-Louise Hertog, Naomi Kamihigashi, Milang Lie Meeuw Lew, Rina Murakami, Lorenzo Ponteprimo, Endre Schumicky, Sho Takayama, Luca Tomasoni, Emma Välimäki, Thomas Walschot

Picture: Annemone Taake

Met de voor haar kenmerkende eigenzinnige bewegingstaal, laat Nanine Linning dystopische beeldwerelden ontstaan waarin de ontheemde ziel van de postmoderne mens centraal komt te staan – nu eens kwetsbaar en verslagen, dan weer opvliegend en vol vertrouwen. Op even indringende als poëtische manier geeft zij vorm aan een denkbeeldige toekomst waarin de technologie de natuur dreigt voorbij te streven en de positie van de mens – en het menselijke – ter discussie staat. Een ontmoeting van dans, performance, installatiekunst en multimedia-spektakel.

Na Hieronymus B., een tijdsreis naar de Middeleeuwen, blikt Linning met SILVER richting de toekomst. Linning laat zich hiervoor inspireren door zowel het onderzoek van topwetenschappers uit Europa en erbuiten, klassiekers uit de wereldliteratuur als ook iconische werken uit de beeldende kunst. De dialoog uit mens en machine, kunst en wetenschap, danser en technologie die hieruit ontstaat, wordt zoals eerder in Hieronymus B., Voice Over en Synthetic Twin muzikaal vormgegeven door composities van Michiel Jansen. Designer Bart Hess maakt van de voorstelling een totaalervaring door kostuums en decorelementen te ontwerpen die een futuristische wereld laten ontstaan die op een en hetzelfde moment vertrouwd en ‘unheimisch’ overkomt.

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw - Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.

Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw

Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.
wo 19 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg - Silver

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver
di 2 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Into the Woods - Paul Groot, Brigitte Heitzer, Elise Schaap, Lone van Roosendaal e.a.

Into the Woods

Paul Groot, Brigitte Heitzer, Elise Schaap, Lone van Roosendaal e.a.
vr 14 apr 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Een gouden gevangenis

Een gouden gevangenis

Charles den Tex - Nieuw Geld

kalender ma 27 maart 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op