Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw

Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.


kalender wo 19 apr

aanvangstijd 20.00 uur

locatie Odeon - Hemminkzaal


Met Een Meeuw staat Toneelgroep Oostpool wederom met een parel van een voorstelling in ons theater. Met tekst van Tsjechov en onder regie van Marcus Azzini belooft Een Meeuw een bijzonder verhaal over enerzijds mensen die dromen willen najagen maar anderzijds ook mensen die al kunnen terugblikken op het leven.Wat als generaties een spiegel voor elkaar zijn? Durf je erin te kijken? Tsjechov slaat in zijn toneelstuk Een Meeuw precies de kwetsbare toon tussen komedie en tragedie aan. Twee levensbepalende momenten worden door hem naast elkaar gezet. Enerzijds schetst hij jonge mensen die op het punt staan hun dromen op de werkelijkheid los te laten. Anderzijds toont hij ervaren mensen die de stand opmaken: waar heeft het leven me gebracht?

Konstantin en Nina begeven zich aan het prille begin van een kunstenaarsleven. Arkadina – moeder van Konstantin – en haar goede vriend Trigorin kunnen juist terugblikken op een succesvolle carrière als actrice en schrijver. Op ingenieuze wijze laat Tsjechov deze twee levensfasen op elkaar ingrijpen, door ontluikende liefdes, de wederzijdse zoektocht naar erkenning tussen ouders en kinderen en de delicate concurrentie tussen generaties. Mensen zijn als een spiegel voor elkaar, maar het vraagt moed om in die spiegel te kijken.

Verandering en saamhorigheid vormen de rode draad in het werk van regisseur Marcus Azzini. Zijn personages strijden voor het onvervreemdbare recht om gezien te mogen worden voor wie ze zijn. Zonder concessies. Voor Een Meeuw bracht hij een topcast bij elkaar, bestaande uit uitzonderlijke talenten van verschillende generaties. Tweevoudig Theo d’Or winnares Ariane Schluter en Vincent van der Valk – winnaar Arlecchino voor zijn rol in Angels in America spelen moeder en zoon. Sigrid ten Napel (Overspel, Penoza) maakt met Een Meeuw haar debuut in het theater.

Inleiding
Voorafgaand aan Een Meeuw kunt u de inleiding bezoeken. De inleiding begint om 19.00 uur en een kaartje (€ 2,50) voor de inleiding kunt u samen met uw kaartje voor de voorstelling bestellen in de webshop.

1e rang

Normaal € 25.00
CJP € 19.50

2e rang

Normaal € 19.50

3e rang

Normaal € 12.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje.

tekst Anton Tsjechov | regie Marcus Azzini | spel Peter Bolhuis, Daniel Cornelissen, Sigrid ten Napel, Martijn Nieuwerf, Ariane Schluter, Vincent van der Valk, e.a| scenografie Theun Mosk | kostuums Lotte Goos

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Adèle Conny Jasperina - De grote drie - Nieuwe Nederlands personality musical met live orkest

Adèle Conny Jasperina - De grote drie

Nieuwe Nederlands personality musical met live orkest
di 14 mrt 20.00 uur

informatie Meer info

remyvankesterenthumb

Remy van Kesteren & band

Tomorrow Eyes
vr 24 mrt 20.00 uur

informatie Meer info

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg - Silver

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver
di 2 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Into The Woods

Into The Woods

Een hilarische sprookjesmusical voor volwassenen

kalender di 21 februari 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op