Project Wildeman

Diepzeekerk


kalender vr 17 sep

aanvangstijd 20.00 uur geen pauze

locatie Grote Kerk / Academiehuis


Aan de oppervlakte is de zee vaak onstuimig, maar wanneer je verder afdaalt en de diepte ingaat kan het verrassend rustig zijn. Laat je door Project Wildeman meevoeren op de golven van je gedachten en de in klanken gevangen stilte van de diepzee.

Welkom bij onze DiepzeeKerk.

Elkaar ontmoeten
Project Wildeman ervaart dat mensen vaak erg hoofdelijk bezig zijn. Want we praten veel, maar het lichamelijke kan worden vergeten. En de rituelen zijn soms vooral hoofdelijk te begrijpen. Daarnaast staan in de kerk de teksten centraal. Er zit een theologie achter. Pas wanneer je de heilige drie-eenheid kent, begrijp je het ‘kruisje slaan’. Maar wat nu als je elkaar eens ontmoet, doordat je gezamenlijk de focus verlegt naar een persoonlijke ervaring waarin je afreist naar de bodem van de zee? Je zal merken dat je opmerkelijk met elkaar verbonden bent.

We nemen je mee
Daarom willen we je meenemen naar de DiepzeeKerk. We vragen je je ogen dicht te doen zodat we je kunnen meenemen op een kort auditief Diepzeeritueel. Hier op de bodem van de zee klinkt een diepwater soundscape. De instrumenten klinken ver weg. Het langzaam tokkelen van een harp doet denken aan een krabbetje dat zich schichtig voortbeweegt in het water.  Er klinken clusters van fluitklanken die als golven over de luisteraar heen komen. We vragen je naar binnen te keren met je gedachten en deze langzaam los te laten. We doen dit door een aantal oefeningen gericht op het lichaam. Aan het einde laten we ons weer langzaam naar de oppervlakte drijven. Dan vragen we je om je ogen weer open te doen en goed om je heen te kijken. Wie zit er eigenlijk naast je? Wat heeft deze persoon meegemaakt? Het nagesprek mag op gang komen en daarmee eindigt het ritueel.

In de DiepzeeKerk gaat het om het zoeken naar verbinding vanuit ieders individuele lichamelijke ervaring. Want om in verbinding te staan met jezelf en de ander is kennis overbodig. Je hoeft alleen maar mens te zijn. Hoe? Juist door je ogen te sluiten en allemaal, multi-sensorisch ondersteund, een reis te maken naar de diepte van de zee. En wat zie je daar? Wat voel je? Je bent helemaal omsloten door water. Wat betekent dat voor jou? Het lijkt individueel, als een individuele meditatie. Maar zo’n lichamelijke individuele ervaring, die je allemaal samen ondergaat, die schept juist onderling een nieuwe band.

Naam Vanaf
normaal € 17.50
CJP € 14.50

De genoemde kaartprijzen zijn exclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

We maken u erop attent dat u vanaf 25 augustus een corona-toegangsbewijs nodig heeft voor een bezoek aan het theater. Hiervoor kunt u de corona-check app gebruiken. Kijk voor meer informatie op zwolsetheaters.nl/coronavirus.

diagonale streep Uitgelicht

De Alex Klaasen Revue - revue 2.0, show, musical, cabaret

De Alex Klaasen Revue

revue 2.0, show, musical, cabaret
di 16 nov
18.45
21.15

informatie Meer info

Dolf Jansen - Oudejaars 2021 | try-out

Dolf Jansen

Oudejaars 2021 | try-out
25 t/m 27 aug

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

soundofmusic-scenefoto-thumb

Op pad met de programmeur: The Sound of Music

Programmeur Joy ging naar de generale repetitie van The Sound of Music

kalender vr 9 juli 2021

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 15.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Koop uw kaarten via www.zwolsetheaters.nl
of via de app van Ticketmatic in de

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)