PRYOR

try-out | George & Eran producties


kalender za 29 okt

aanvangstijd 20.00 uur

locatie Schouwburg Odeon - Hanzestrohmzaal


Beleef het verhaal van de legendarische stand-upcomedian en acteur Richard Pryor live in het theater! Het bijzondere verhaal wordt gebracht in unieke mix van toneel en stand-up, omlijst door heerlijke live muziek! 

In de jaren 70 gaf Richard Pryor een stem aan een grote groep Afro-Amerikanen die op dat moment nog nauwelijks een stem hadden. Als eerste bracht hij de wereld en de taal van de straat op het toneel. Hij groeide op in een bordeel in het Amerikaanse Peoria, in een kansarm gezin op een kansarme plek. Als stand-up comedian was hij echter zo goed dat de gevestigde orde niet om hen heen kon. Onverbloemd sprak Pryor op het podium over wat hem in zijn leven overkwam, van zijn trauma’s, uitspattingen en verslavingen tot het racisme waar hij als zwarte burger mee te maken kreeg. De manier waarop hij met zijn persoonlijke pijn omging in zijn werk zonder zich ook maar iets aan te trekken van de geldende normen en codes, maakte hem tot een vernieuwer in de comedy-wereld. En iemand waaraan de huidige generatie comedians zoals Chris Rock, Eddy Murphy, Louis CK en Dave Chapelle schatplichtig zijn.

In Pryor wordt zijn bijzondere verhaal vertolkt door een 9-koppige cast die voor het grootste deel uit zwarte performers bestaat. Maak u klaar voor een unieke mix van toneel en stand-up, omlijst door heerlijke live muziek met nummers van Pryors tijdgenoot Miles Davis.
Trompettist Michael Varekamp brengt samen met drie bandleden muziek van Miles Davis. 

Over het gezelschap en de maker
De voorstelling wordt geproduceerd door George & Eran Producties in coproductie met de Veenfabriek en in samenwerking met DeLaMar.

George & Eran Producties is een theatergezelschap waarvan de Syrische Nederlander George Elias Tobal en Joodse Hollander Eran Ben-Michaël het hart vormen en waar altijd nieuwe zelfgeschreven stukken gemaakt worden. Stukken die onontkoombare, persoonlijke en maatschappelijke verhalen vertellen vanuit een wereldwijze blik en met een universele zeggingskracht. Wij geven met onze voorstellingen een menselijk gezicht aan grote thema’s die zich binnen en buiten de grenzen van ons kleine kikkerlandje, onze stad of buurt afspelen en proberen zo grip te krijgen op brandende en soms abstracte kwesties en gebeurtenissen.

 

1e rang

normaal € 24.50
CJP € 21.00

2e rang

normaal € 21.00

3e rang

normaal € 17.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Regie: Eran Ben-Michaël Tekst: Joeri Vos Regieassistent: Joshua Polvliet Spel: Adam Kissequel, Eva Heijnen, Femi van Elshuis, Gustav Borreman, Joy Wielkens, Leandro Ceder, Raf Stekelenburg, Roland Haufe Muziek: Michael Varekamp Quartet: Erik Kooger, Harry Emmery, Jasper Soffers, Michael Varekamp Scenografie & lichtontwerp: Yaron Abulafia Kostuums: Nicky Nina de Jong Zakelijke leiding: Dionne Pierik Productie: Frederique Meijers, Iris Vaessen Marketing: Barbara Croes, DeLaMar, Kelly de Haan Programmamaker: Shayne McCreadie (De Cultuurshifters) Local outreach: Sérènity Hanenberg Research & randprogrammering: The Black Archives Met dank aan: Theo Maassen

 

Bestel ook:

diagonale streep Uitgelicht

Ilse DeLange - Theatertour

Ilse DeLange

Theatertour
za 29 okt 20.00 uur

informatie Meer info

Henry van Loon - Jannie The Show Dog

Henry van Loon

Jannie The Show Dog
za 14 jan 20.00 uur

informatie Meer info

ellentendammebarock-thumb

Ellen ten Damme

Barock
za 8 apr 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Blog van de programmeur: Joy

Blog van de programmeur: Joy

Programmeurs op pad voor seizoen 23-24

kalender di 27 september 2022

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.