Remy van Kesteren

RELEAVE


kalender vr 29 mrt

aanvangstijd 20.30 tot 22.00 uur geen pauze

locatie Odeon - dommerholtzaal


 

Als klassiek geschoolde harpist gaat Remy van Kesteren op ontdekkingstocht naar andere genres, zoals pop, minimal en improvisatie.

Hij creëert zijn eigen muzikale wereld met eigen composities: een mengeling van neo-klassieke minimal, electronica en jazz, waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden. Remy van Kesteren durft met zijn muziek het avontuur op te zoeken en experimenten aan te gaan. In deze voorstelling gaat hij een samenwerking aan met het Blauwe Uur, een collectief van lichtkunstenaars die erom bekend staan een ruimte om te kunnen toveren naar een poëtische nieuwe wereld.

Op zijn tiende studeerde Remy van Kesteren al aan het conservatorium en voordat hij was afgestudeerd organiseerde hij twee succesvolle edities van zijn eigen Dutch Harp Festival. Hij won de grootste internationale harp competitie ter wereld, speelde onder meer in Carnegie Hall en op Night of the Proms en werkte samen met balletchoreograaf Hans van Manen. Hij bracht een plaat uit bij het prestigieuze Deutsche Grammaphone, zijn debuutalbum Tomorrow Eyes. In 2018 ging zijn eerste eigen geschreven compositie voor harp, band en orkest in première bij Het Nationaal Ballet in een samenwerking met choreograaf Ernst Meisner.

Begin 2019 verscheen Shadows, het nieuwe album van harpist Remy van Kesteren. Het grensverleggende album is het resultaat van een bijna drie jaar durende muzikale zoektocht naar zijn eigen geluid. Zonder harp, los van verwachting en gewenning: wat blijft over?

“Mijn vorige album Tomorrow Eyes voelde als een bevrijding: ik schreef eindelijk mijn eigen muziek. Maar wás het wel mijn eigen muziek? Dat wist ik eigenlijk helemaal niet. Ik besloot nu, voor het eerst, te gaan luisteren naar welke muziek van binnenuit kwam.”

Elektronisch, minimal, ambient, jazz, pop, wereldmuziek, klassiek: op Shadows vloeit alles in elkaar over. Shadows is melancholisch, maar nooit treurig. Beeldend, filmisch bijna, net als de theatershow waarin indrukwekkende videoprojecties zweven door de zaal. “Shadows gaat over een parallelle wereld waar je in kunt verdwijnen, zoals muziek met mij doet. Over hoe er altijd een schaduwkant is, die naast de mooie dingen kan bestaan. Immers, zonder licht geen schaduwen.”

Verwacht in Remy’s meeslepende theatershow drums, vibrafoons en synthesizers: verwacht het onverwachte. Maar de rode draad: de harp. Juist door er afstand van te nemen, zag Remy de waarde in van het instrument. “Mijn harp is niet hét middel om muziek te maken, maar wel míjn middel om mijn verhalen te vertellen. Alleen nu op een andere manier.”

Naam Vanaf
normaal € 23.15
CJP € 20.05

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Bestel ook:

diagonale streep Uitgelicht

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi - Anti-sprookje voor volwassenen

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 10 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Merkel

Electro-opera Merkel

Een ongrijpbaar personage in haar eigen electro-opera

kalender ma 18 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op