Remy van Kesteren & band

Tomorrow Eyes


kalender vr 24 mrt

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


Remy van Kesteren is niet te vangen in één genre. Het nieuwe album, Tomorrow Eyes, is een groots, zinderend avontuur. Hij gaat op ontdekkingstocht naar andere genres, zoals pop, minimal en improvisatie. Niet alleen lieflijk, klein, intiem, het kan ook jazzy, pop, groots en bombastisch! Remy van Kesteren gaat niet over de gebaande paden. Hij creëert zo een nieuwe muzikale wereld waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschreden.

Dat een harp net zo goed tot zijn recht komt op een poppodium als in het Concertgebouw, daar hoef je bij harpist Remy van Kesteren niet mee aan te komen. Dat wéét hij. Zijn achtergrond is weliswaar klassiek, maar met zijn met harp gaat hij graag op ontdekkingstocht naar andere genres zoals pop, minimal en improvisatie. Een harp is bij uitstek een instrument waarmee dat kan! Het hoeft niet louter lieflijk, klein, intiem, het kan ook jazzy, pop, groots en bombastisch. Júist. Het avontuur opzoeken, experimenten aangaan, dat maakt muziek maken opwindend en spannend. Het nieuwe album van Remy, Tomorrow Eyes, is een nieuw, zinderend avontuur. Iets maken dat er nog niet was. Zoals het een echte avonturier betaamt kiest hij niet voor de gebaande paden. Hij werkte samen met saxofonisten en pianisten, maar nummers ontstonden net zo goed uit jamsessies of in een vliegtuig onderweg naar de Dominicaanse republiek voor opnames van Wie Is De Mol?. Hij creëerde zo een nieuwe muzikale wereld waarbij de grenzen tussen genres en vormen worden overschrijden.

De plek waar hij zijn album als eerst wil laten horen? Poptempel Paradiso natuurlijk. Waar anders? Op 1 juni staat hij met zijn harp en band op dat befaamde poppodium. En dat voelt zoals het moet zijn: met zijn harp op de juiste plek. Dit Paradiso programma zal hij ook spelen tijdens de theatertour, samen met een vierkoppige band. Remy van Kesteren (1989) raakte op vijfjarige leeftijd al gefascineerd door het geluid van de harp. Een fascinatie die hij niet meer kwijtraakte. Op zijn tiende studeerde Remy van Kesteren al aan het conservatorium en voordat hij was afgestudeerd organiseerde hij twee succesvolle edities van zijn eigen Nederlands Harp Festival. Hij won de grootste internationale harp competitie ter wereld, speelde onder meer in Carnegie Hall en op Night of the Proms, en werkte samen met The Jacksons, Anastacia en balletchoreograaf Hans van Manen.

 

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

remyvankesterenthumb

Remy van Kesteren & band

Tomorrow Eyes
vr 24 mrt 20.00 uur

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw - Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.

Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw

Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.
wo 19 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg - Silver

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver
di 2 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Thomas Acda maakt musicaldebuut in Fiddler on the Roof

Thomas Acda maakt musicaldebuut in Fiddler on the Roof

kalender wo 22 maart 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op