Martin Fondse | Margriet Sjoerdsma | Vrouwkje Tuinman | Mantangi Quartet

Stop de Tijd


kalender vr 10 mrt

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Schouwburg Odeon - Dommerholtzaal


Topmusici Margriet Sjoerdsma, Martin Fondse en Matangi Quartet maken samen met dichteres Vrouwkje Tuinman een epische collagevoorstelling over de wens om de wereld en de tijd naar onze hand te zetten. Moeten we de race tegen de klok willen winnen?

Stop de tijd is een concertante voorstelling met 6 musici, 1 dichteres en een toneelbeeld met verrassend licht en projecties. De songs bewegen zich van klein en intiem naar groots, orkestraal en episch. Een combinatie van het alledaagse met het onwaarschijnlijke en absurde. 

Pianist Martin Fondse (Componist des Vaderlands) en vocaliste Margriet Sjoerdsma maken samen met schrijfster Vrouwkje Tuinman een collage voorstelling over de neiging van de mens om de wereld en de tijd naar onze hand te willen zetten. Ze worden begeleid door de strijkers van Matangi Quartet. Stop de Tijd is een mix van pure kamermuziek, een vleugje jazz en een knipoog naar de gospel. Met ontroerende gedichten van Vrouwkje Tuinman,  verteld door Vrouwkje zelf. Ook teksten van Remco Campert, Jean-Pierre Rawie en F. Starik komen voorbij.

 

"Ontroerend, hilarisch en eclectisch: 'Vruchtbare kiemen tot voelen en nadenken: je wordt per seconde wijzer" - ★★★★ NRC

'Intiem theaterconcert waarin poëzie en muziek een verbond aangaan. [...] Fris en vlot gespeeld en wars van een al te tuttige zondagmiddagsfeer.' - De Volkskrant

"Nuchtere woorden en klanken sorteren een lichte roes van melancholie’ - Theaterkant

 

Martin Fondse
Alleskunner Martin Fondse, Componist des Vaderlands, componeert voor uiteenlopende ensembles als het Concertgebouworkest, het Metropole Orkest en AskoSchönberg. Internationaal maakte hij furore met zijn eigen orkesten en samenwerkingen zoals met de Braziliaanse popster Lenine. Daarnaast is Fondse een veelgevraagd solo-artiest op piano en vibrandoneon. Hij heeft een eigen narratieve en humoristische stijl waarmee hij in 2017 de prestigieuze Boy Edgar Prijs won.

Margriet Sjoerdsma
Margriet Sjoerdsma veroverde Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan tachtig keer trad ze op met dit veelgeprezen album, van North Sea Jazz Festival tot een afgeladen Concertgebouw. In 2021 ontving Sjoerdsma een Edison voor haar album Odelion Orchestra – Northern Lights. Eerder won ze de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret: de Bronzen Leeuw.

Vroukje Tuinman 
Vrouwkje Tuinman schrijft romans, dichtbundels, teksten voor muziektheater en veel meer. Ze won er onder meer de Grote Poëzieprijs mee. In 2022 ontving ze de C.C.S. Croneprijs voor haar hele oeuvre. In juni 2022 verscheen haar novelle Tijdelijk verblijf. In Stop de Tijd leest ze nieuw werk voor. Haar openhartige maar ook ironische gedichten worden verklankt door Sjoerdsma, Fondse en het krachtige, inventieve Matangi Quartet. Sierlijke folk, klassieke muziek, jazz en pop komen samen. Letterlijk en figuurlijk tijdloos.

Matangi Quartet
Matangi Quartet is in tweeëntwintig jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op internationale podia. De vier musici zijn stuk voor stuk zelfstandig en eigenzinnig. Wat ze bindt is een tomeloze creatieve nieuwsgierigheid. Naar nieuwe muziekstijlen, naar nog onbekend repertoire, naar onverwachte samenwerkingen met andere kunstvormen van cabaret tot dans.

Naam Vanaf
normaal € 22.50
CJP € 19.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Margriet Sjoerdsma: zang, composities

Martin Fondse: piano, vibrandoneon, composities, arrangementen

Vrouwkje Tuinman: teksten, stem, melodica

Matangi Quartet: Karsten Kleijer (altviool) - Daniel Torrico (viool) - Arno van der Vuurst (cello) - Maria Paula Majoor (viool)

Xander Straat: regie

Jelle Pijnenborg: geluid

Berk Aarts: licht

Artwork: Udo Prinsen

Productie: Tami Matuoka

Foto: Karen van Gilst (Fondse/Sjoerdsma), Milagro Elstak (Tuinman)

Boeker: Via Rudolphi

Bestel ook:

diagonale streep Uitgelicht

Pieter Derks - Uit het niets

Pieter Derks

Uit het niets
18 t/m 19 mei

informatie Meer info

Rene van Meurs* - 2636

Rene van Meurs*

2636
wo 10 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Dorian | Het Nationale Ballet, de Junior Company en ISH

Dorian | Het Nationale Ballet, de Junior Company en ISH

di 23 mei 19.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

5 redenen waarom u Charlie and the Chocolate Factory niet mag missen

5 redenen waarom u Charlie and the Chocolate Factory niet mag missen

De familiemusical die u gezien moet hebben

kalender di 31 januari 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.