Tangarine

From Tucson with songs


kalender wo 29 mrt

aanvangstijd 20.00 uur

locatie Odeon - Hemminkzaal


De nieuwe theatertour van het Nederlandse folkduo, gevormd door de eeneiige tweeling Sander en Arnout Brinks, heet From Tucson with songs. Na allerlei spannende omzwervingen, verlangden Arnout en Sander terug naar de basis. Na het succes van hun persoonlijke albums Seek and Sigh (2013) en het radiovriendelijke Move On (2014), hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door en de uitverkochte clubtours en festivals, wilden ze terug naar hoe ze ooit zijn begonnen. Als twee jongens met twee gitaren en twee stemmen. Jongens met een hunkering naar eerlijke, loepzuivere, persoonlijke muziek.

Voor Tangarine is weggaan ‘thuiskomen’. In de auto stappen, het vliegtuig nemen, de Atlantische Oceaan oversteken en in een camper de Verenigde Staten doorkruisen. Van oost- naar westkust. De nieuwe theatertour van het Nederlandse folkduo, gevormd door de eeneiige tweeling Sander en Arnout Brinks, heet From Tucson with songs. Dat is een titel vol Amerikaanse glorie, waarin dus ook hun thuiskomen schuilt.

Maar hoezo keer je terug als je de deur van je huis achter je dichttrekt? Daarover gaat deze nieuwe theatershow, die de opvolger is van de succesvolle, eerste voorstelling In Stereo waarin Sander en Arnout over hun broederschap en verbondenheid vertelden en vooral zongen.

Het simpelste antwoord is dat de muziek van Tangarine met vier magere benen is geplant in de Amerikaanse roots en folk. In de hoofden van de broers zit dezelfde muziekencyclopedie als in de hoofden van al die Amerikanen die ze ontmoetten op de vele door hen bezochte lokale camper sessions en open mic-avonden. Dat gebeurde tijdens hun wekenlange asfaltreis van beginpunt New York naar eindpunt Arizona, via pleisterplaatsen als Chicago, Clarksdale, Nashville en Austin.

Het openhartigste antwoord is anders. Na allerlei spannende omzwervingen, verlangden Arnout en Sander terug naar de basis. Na het succes van hun persoonlijke albums Seek and Sigh (2013) en het radiovriendelijke Move On (2014), hun legendarische optredens als huisband van het massaal bekeken tv-programma De Wereld Draait Door en de uitverkochte clubtours en vele gigs op festivals, wilden ze terug naar hoe ze ooit zijn begonnen. Als twee jongens met twee gitaren en twee stemmen. Jongens met een hunkering naar eerlijke, loepzuivere, persoonlijke muziek.

Daarmee werd de reis naar de Verenigde Staten een dubbele thuiskomst. Ze namen afscheid van de hectiek in eigen land, slingerden de gitaren over de schouder en vertrokken. In Amerika voelden ze weer hun oude nieuwsgierigheid en inspiratie. Bij alles wat ze zagen – de gekte in New York, de armoede in Chicago, de woestijnpracht in Texas – welden de akkoorden en de melodieën als vanzelf op. Einddoel van de reis was Tucson, Arizona, waar ze hun nieuwste album opnamen in samenwerking met de Amerikaanse rootsband Calexico.

Hun nieuwe theatertour From Tucson with songs is het reisverslag van die innerlijke pelgrimage door de Verenigde Staten.

1e rang

Normaal € 22.50
CJP € 17.50

2e rang

Normaal € 17.50

3e rang

Normaal € 12.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje.

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Into the Woods - Paul Groot, Brigitte Heitzer, Elise Schaap, Lone van Roosendaal e.a.

Into the Woods

Paul Groot, Brigitte Heitzer, Elise Schaap, Lone van Roosendaal e.a.
vr 14 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw - Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.

Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw

Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.
wo 19 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg - Silver

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver
di 2 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Een gouden gevangenis

Een gouden gevangenis

Charles den Tex - Nieuw Geld

kalender ma 27 maart 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op