The Incredible Shrinking Man meets MINI MISS MIRACULOUS

Muziektheatrale lecture performance | Arne Hendriks & Club Gewalt


kalender ma 14 nov

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Schouwburg Odeon - Dommerholtzaal


Ervaren krimpdenker Arne Hendriks en Rotterdamse millenial Gerty van de Perre verspreiden samen het krimpevangelie in een unieke double bill. U ziet The Incredible Shrinking Man en MINI MISS MIRACULOUS. 

The Incredible Shrinking Man is een artistiek, speculatief onderzoek van kunstenaar/onderzoeker Arne Hendriks naar de mogelijkheden om een mens te creëren van vijftig centimeter, een mens die beter op aarde past. Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won er in 2014 de Future Concepts Award mee. Inmiddels wordt het belang van het onderzoek volop erkend door wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars.

In 2022 bestaat The Incredible Shrinking Man 15 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een unieke double bill (Nederlands vertaald: twee voor de prijs van één) van Arne Hendriks met het Rotterdamse muziek & performancecollectief Club Gewalt. Samen smeden zij een ontregelende lezing (Hendriks) en een concert (Club Gewalt) tot één nieuw geheel: een hyperactuele lecture performance (u mag ook voorstelling zeggen) over krimp. Krimp van ons grondstofverbruik, onze reislust, onze agenda’s en zelfs dus ons lichaam.

In zijn theatrale voordracht deelt Hendriks hij zijn unieke visie en kennis over krimp. Op serieuze én verwonderlijke wijze maakt hij samen met actrice Isil Vos het publiek deelgenoot van de dillema’s, ambiguïteit en uitdagingen die krimp in zich heeft. Hendriks ontregelt het denken over groei en krimp en maakt ons bewust van diepgewortelde angsten en verlangens. Kunnen we met net zoveel passie verlangen naar minder?

Gebaseerd op Hendriks onderzoek roept Club Gewalt een nieuwe performanceband in het leven: MINI MISS MIRACULOUS (MMM). Frontvrouw Gerty Van de Perre treedt op als MMM, een orakel uit de toekomst die het krimpevangelie predikt: het menselijk lichaam moet krimpen tot 50 centimeter om de aarde te redden van toekomstige verwoesting. Met hypnotiserende hyperpopsongs en betoverende choreografieën oefent MMM het verlangen van het publiek naar degrowth.

De muziektheatrale lecture performance biedt de kans om Hendriks, een uniek krimpdenker, en Club Gewalt, onlangs door New York Times uitgeroepen tot ‘The Best of European Theater’ samen op het podium te zien. Bij elkaar gebracht door de actuele boodschap dat kleiner en minder juist voordelen hebben en dat de evolutie omkeerbaar is.

diagonale streep Uitgelicht

Amélie de Musical - De musical naar de bekende film La Fabuleux Destin d’Amélie Poulain

Amélie de Musical

De musical naar de bekende film La Fabuleux Destin d’Amélie Poulain
do 9 jun 20.00 uur

informatie Meer info

Festen - Han Römer, Viggo Waas, Peter Heerschop e.a.

Festen

Han Römer, Viggo Waas, Peter Heerschop e.a.
za 2 jul 20.00 uur

informatie Meer info

Tineke Schouten - Dubbel

Tineke Schouten

Dubbel
31 mei
t/m
1 jun

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Zaterdag 21 mei start kaartverkoop nieuw theaterseizoen

Zaterdag 21 mei start kaartverkoop nieuw theaterseizoen

kalender ma 16 mei 2022

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

Lees hier onze Privacyverklaring.