The Soul Preacher

The Legends


kalender do 9 apr

aanvangstijd 20.00 tot 22.10 uur met pauze

locatie Schouwburg Odeon - Hemminkzaal


‘The Soul Preacher’, een spetterende theatershow, met soul en gospel als stralend middelpunt. Steffen Morrison, Yerry Rellum, Martin van der Starre en Jeffrey Spalburg vertellen een eigentijds paasverhaal met bekende soul en gospelhits.

Steffen Morrison en Yerry Rellum worden bijgestaan door rockzanger Martin van der Starre, bekend van zijn rol in ‘Jesus Christ Superstar’. Cabaretier en scriptschrijver Jeffrey Spalburg kruipt in de huid van de klassieke soul-preacher die middels de muziek predikt over de wezenlijke zaken in het leven. Over tijdloze thema’s zoals vertrouwen, optimisme, saamhorigheid en uiteindelijk hoop op een betere wereld.

Soullegendes als Ray Charles, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Sam Cooke, James Brown en Stevie Wonder schreven prachtige soul en gospel songs. Deze artiesten inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances maakten zij hun soulmuziek tijdloos. Het verhaal van ‘The Soul Preacher’ is universeel en laat zien waar de muziek zijn oorsprong vindt.

De frontmannen worden bijgestaan door een all star band o.l.v. toetsenist Wiboud Burkens. De bandleden werkten onder meer met Candy Dulfer, Leon Ware, Chaka Khan en Lalah Hathaway. The Legends vieren dit seizoen hun vijfjarig jubileum en maakten eerder succesvolle voorstellingen zoals ‘Miles!’, ‘Billie!’, ‘Louis!’, ‘I’m a Soulman’ en ‘It’s a Man’s World’. ‘The Soul Preacher’ is hun achtste productie.

1e rang

normaal € 27.50
CJP € 22.50

2e rang

normaal € 22.50

3e rang

normaal € 17.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

The Soul Preacher: Een knallende soulshow vol passie!

Eind februari gaan The Legends op tour door Nederland met ‘The Soul Preacher’! Een swingende show over broederschap, hoop en liefde. Cabaretier en scriptschrijver Jeffrey Spalburg kruipt in de huid van een klassieke soul-preacher in deze voorstelling. Samen met de zangers Steffen Morrison, Yerry Rellum en Martin van der Starre (bekend van ‘Jesus Christ Superstar’) gaat hij voor een spetterende avond met soul en gospel als stralend middelpunt.

‘Zonder passie geen soul’, aldus Spalburg. Hij vertelt waarom het paasverhaal uitstekend combineert met soulmuziek. ‘Soulmuziek vindt zijn oorsprong in de Afro-Amerikaanse kerk. Soulzangers als Aretha Franklin, Sam Cooke, Ray Charles en Marvin Gaye zijn dan ook hier begonnen en vaak is er een vader op de achtergrond die predikant is. Als je opgroeit in de kerk met gospel dan is het paasverhaal daar leidend in. Hoop, broederschap en liefde komen altijd terug in de wereld van de soulmuziek met wanhoop, verraad en verdriet als tegenkleur. Het geeft een persoonlijke beleving die je als zanger hebt bij deze muziek’.

‘Soul vormt de soundtrack van ons leven’ vult Yerry aan. ‘Wij spelen al jaren met The Legends deze muziek en op een gegeven moment kom je erachter dat alle soulartiesten emotioneel gezien uit hetzelfde vaatje tappen. Shoppen in de ‘soul catalogus’, de muziek die gemaakt is door de jaren heen, dat is echt een feestje’.

De show is universeel en laat zien waar deze muziek zijn oorsprong vindt. ‘The Soul Preacher’ is een tribute aan bekende soullegendes die de muziek hebben gemaakt waar we allemaal mee opgegroeid zijn.

Steffen Morrison, die zijn entree heeft gemaakt bij het grote publiek in The Voice of Holland, vertelt wat deze thema’s in combinatie met soul voor hem betekenen. Hij werd geboren in Suriname en groeide op met de legendarische soul van onder meer James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye. Soulmuziek werd al snel zijn passie en later ook zijn beroep. Morrison werkt vanaf de eerste soul productie samen met The Legends. Hij was gezichtsbepalend in ‘I’m a Soulman’ en ‘It’s a Man’s World’. Voor hem is het een eer om in de voetsporen van deze soullegendes te treden.

Ook Jerry Rellum brak door bij The Voice of Holland. ‘Soulmuziek kan ik voelen en stroomt als energie door mijn lichaam. Het brengt mij vrijheid’.

‘Dat herken ik maar al te goed’ lacht Martin van der Starre tot slot. ‘Bij onze vorige repetitie drong het echt tot me door dat dit onze passie is, de energie die bij ons los kwam was ongelofelijk, bij ons vier, maar ook bij de beste soul band van Nederland: je beleeft de muziek echt. En dat gevoel willen wij graag ook deze keer weer delen met het publiek!’.

Producent: The Legends
Muzikanten: Steffen Morrison (zang), Yerry Rellum (zang), Martin van der Starre (zang), Jeffrey Spalburg (preacher), Wiboud Burkens (toetsen), Michael Varekamp (trompet), Eric Hoeke (drums), Manuel Hugas (bas), Andrew Riezebeek (gitaar) en Yoran Aarssen (sax).
Regie: Monique van Hinte
Script: Jeffrey Spalburg
Titel: The Soul Preacher
Genre: Theaterconcert
Duur: 1X 50 en 1X 60 minuten
Pauze: Ja
Website: www.thelegends.biz
Fotografie: Anoek van Nunen

Foto's zijn gemaakt door: Eric van Nieuwland

diagonale streep Uitgelicht

Sven Ratzke - Where are we now

Sven Ratzke

Where are we now
za 25 apr 20.30 uur

informatie Meer info

Eva van Manen - Theater Na de Dam

Eva van Manen

Theater Na de Dam
ma 4 mei 21.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Coronavirus

Hoe gaan wij om met het coronavirus? - Update 23 maart 20.00 uur

kalender zo 15 maart 2020

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 15.00 uur

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur
Wegens coronamaatregelen t/m 6 apr gesloten

Kassa Theater De Spiegel
Gesloten wegens Coronamaatregelen

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)