Theater Utrecht & DOX

Quake


kalender wo 9 dec

aanvangstijd 20.00 uur geen pauze

locatie Schouwburg Odeon - Hanzestrohmzaal

Bestel ook:


Quake is de nieuwe productie van regisseur Casper Vandeputte bij Theater Utrecht in samenwerking met DOX. Een energieke, ontwapenende en muzikale (dans)voorstelling van een groep aanstormende multitalenten over hoe het verleden in ons doorleeft. Net als een aardbeving duizenden kilometers verderop hier een vloedgolf kan veroorzaken, zijn wij producten van onze geschiedenis. Quake wordt gemaakt door hartstochtelijk eerlijke performers die hun persoonlijke ‘quakes’ op verschillende plekken in de tijd en op de aarde hebben liggen. 

In deze verrassende, fysieke voorstelling zien we jonge mensen vol zelfbewustzijn hun verhaal doen. Ze onderzoeken hoe hun verhaal samenhangt met de levensverhalen van de mensen om hen heen en ook jij wordt aangespoord om (opnieuw) je eigen levensverhaal onder ogen te zien. Zodat we niet vergeten dat we geschiedenis zijn. 

Casper Vandeputte: “Er lijkt een maatschappelijke tendens te zijn waarin steeds meer mensen zich verdiepen in waar ze vandaan komen, of dat nou is door hun stamboom uit te zoeken, een DNA test te doen of door opnieuw in onze vaderlandse geschiedenis te duiken. We willen weten waar we van gemaakt zijn en wat ons heeft gevormd. Die kennis is verrijkend maar roept ook vragen op. Zijn we niets meer dan deeltjes die de bevingen doorgeven? Of kunnen we de schokgolven uit het verleden breken? Kunnen we loskomen van wat er voor ons is gebeurd?”

Het maakproces van deze voorstelling is een langdurig traject waarin intensieve werksessies van de choreografen, spelers en regisseur worden afgewisseld met weken om nieuw materiaal te schrijven. Zo ontstaat er tijd en ruimte voor de acht jonge dansende, pratende, zingende, professionele én selfmade talenten om elkaar te vinden op het podium. Hierbij werkt regisseur Casper Vandeputte samen met choreografen Melvin Fraenk en Cagdas Gülum en muzikale experts zoals Tom van Wee.

Inleiding
Om 19:00 uur kunt u de gratis toegankelijke inleiding bijwonen. Via de bestelbutton van de voorstelling kunt u zich aanmelden voor de inleiding.

De inleiding op Quake zal worden verzorgd door huisdramaturg van Theater Utrecht Joris van der Meer. Hij studeerde Theaterwetenschappen en Dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zijn sporen verdiend bij Toneelschuur Producties uit Haarlem, Toneelgroep Amsterdam (ITA) en Toneelgroep Oostpool. Met gebruik van uniek beeldmateriaal zal hij u informeren over de achtergronden van Quake. Hij zal vertellen over het werk van regisseur Casper Vandeputte met wie hij bij TU eerder ook de succesvolle voorstellingen The Family en Immens maakte en hij zal met u in gesprek gaan over de thema’s die in de voorstelling aan de orde komen en over het bijzondere totstandkomingsproces.

Zaal

normaal € 23.50
CJP € 20.50

1e Balkon

normaal € 23.50
CJP € 20.50

2e Balkon

normaal € 23.50
CJP € 20.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Regie: Casper Vandeputte
Spel: Ali Zanad, Daniel Kolf, Giovanni Pisas, Isabelle Houdtzagers, Isabelle Kafando, Juan Zyad, Melisa Diktas, Noah van der Burgt
Choreografie: Melvin Fraenk (Artbeat) en Cagdas Gülum (Artbeat)
Muziek: Tom van Wee (Artbeat)
Decorontwerp: Marc Warning
Kostuumontwerp: Daphne de Winkel
Coproductie: Theater Utrecht en DOX
www.theaterutrecht.nl  |  www.wijzijndox.nl

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en brengt geëngageerd, hoogwaardig en cutting edge theater voor een zo breed mogelijk publiek. Het houdt de ogen wijd open naar de wereld en put daarbij uit allerlei mogelijke bronnen: van eeuwenoud tot hagelnieuw, van proza en film tot poëzie. De makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en verkennen zo doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.

Ze werken nauw samen met DOX, broedplaats en gezelschap ineen: hét makersplatform voor theater, urban arts, jongeren en alle (sub)culturen van nu. Bij DOX staan alle disciplines op het podium: dans, performance, muziek, zang en tekst. Ze laten zich inspireren door thema’s en expressievormen die spelen in de jongerencultuur en zijn een schakel tussen de underground en professionele praktijk. Zie www.theaterutrecht.nl en www.wijzijndox.nl.

Bestel ook:

diagonale streep Uitgelicht

Scapino Ballet - The Great Bean

Scapino Ballet

The Great Bean
v.a. 3 dec

informatie Meer info

Theater Utrecht & DOX - Quake

Theater Utrecht & DOX

Quake
wo 9 dec 20.00 uur

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool - Laura H.

Toneelgroep Oostpool

Laura H.
3 t/m 4 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Operatie 1001 lichtjes brengt inwoners Zwolle samen met Kerst

Operatie 1001 lichtjes brengt inwoners Zwolle samen met Kerst

THEATER DE MAKKERS ZOEKT 1001 VERHALEN, 1001 LAMPJES EN 1001 ZWOLLENAREN

kalender wo 18 november 2020

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 15.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel
Gesloten wegens Coronamaatregelen

Koop uw kaarten via www.zwolsetheaters.nl
of via de app van Ticketmatic in de

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)