Tigre Blanco | Tijgersnest

Live music show extravaganza


kalender za 1 apr

aanvangstijd 21.00 uur

locatie Odeon - Hemminkzaal


Een rondreizend circus, een nachtelijk drankgelach en broeierige rocksongs: muziektheater zoals je het nog niet eerder zag. Met opzwepende, spannende, meeslepende muziek die doet denken aan een nieuwe film van regisseur Quentin Tarantino. Tigre Blanco brengt, mede door het dynamische decor een spektakel van jewelste op de bühne.

Tijgersnest neemt je mee naar een nachtelijk drank bacchanaal in de coulissen van een rondreizend circus uit vervlogen tijden. In een theatraal decor speelt Tigre Blanco broeierige rocksongs met een rauwe twist. Filmische muziek waarin Americana, Gypsy en Soul een duister verbond aangaan. Het Tijgersnest is meeslepend, onheilspellend en ontroerend muziektheater dat klinkt als de soundtrack van een nieuwe “paella western” van regisseur Quentin Tarantino. Het podium wordt met behulp van een dynamisch decor van licht, video, objecten en kostumering omgetoverd tot een levensgrote kijkdoos. De tragedie ligt constant op de loer en je waant je voor even onmiskenbaar in de dorstige omgeving van een rokerige nachtclub ergens aan de Mexicaanse grens. Bezoekers zeiden: “Fantastische voorstelling; duister, spannend en oog- en oorstrelend mooi.” “Een diepe buiging voor het geheel.” “Met een brok in mijn keel van emotie deze steeds weer verrassende theatershow ondergaan.”

Bekende namen uit de Nederlandse muziek scene zoals Twan van Gerven (lead gitarist van Beef! en Kenny B.) en Roel Spanjers (toetsenist van Normaal) sluiten hierbij aan. “Gastvrouw” van de avond is miss Burlesque Europa, Xarah von den Vielenregen. Kunstenaar Rutger Termohlen tekende de videoprojecties.

Tigre Blanco maakt broeierige rocksongs, waarin americana, flamenco, filmmuziek, gypsy en soul een duister verbond aangaan. Muziek die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van regisseur Quentin Tarantino: filmische akoestische rockmuziek met een rauwe twist. Een vergelijking met artiesten als Calexico, Johnny Cash, Nick Cave, Leonard Cohen en Tom Waits wordt vaak gemaakt maar deze band valt niet in een hokje te plaatsen. Noem het Tarantino muziek met een gypsy soul. Van ingetogen rauwe man met gitaar die je ziel naar huis zingt, tot ruigere rocknummers met scheurende gitaren en krijsend Hamond orgel.

Tigre Blanco bestaat verder uit Hansz Deijen (Cajon en drums) Martijn Maas (Bas) Quintijn Lohman (Zang en gitaar) en Katrien van de Camp (Zangeres).

Als u nu kaarten koopt voor de voorstelling met de code DVD kunt u na de voorstelling een gratis dvd van het Tijgersnest ophalen bij de merchandise stand.

1e rang

Normaal € 22.50
CJP € 17.50

2e rang

Normaal € 17.50

3e rang

Normaal € 12.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje.

Fotografie: Dave van Hout | Productie: Tigre Blanco

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg - Silver

Dance Company Nanine Linning & Theater Heidelberg

Silver
di 2 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Into the Woods - Paul Groot, Brigitte Heitzer, Elise Schaap, Lone van Roosendaal e.a.

Into the Woods

Paul Groot, Brigitte Heitzer, Elise Schaap, Lone van Roosendaal e.a.
vr 14 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw - Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.

Toneelgroep Oostpool | Een Meeuw

Sigrid ten Napel, Ariane Schluter, e.a.
wo 19 apr 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Een gouden gevangenis

Een gouden gevangenis

Charles den Tex - Nieuw Geld

kalender ma 27 maart 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op