Uitgelezen Verhalen

Diederik van Vleuten e.a. dragen verhalen voor


kalender ma 20 dec

aanvangstijd 20.30 uur

locatie Schouwburg Odeon - Dommerholtzaal


Diederik van Vleuten en Bertram Koeleman dragen verhalen voor

Op maandag 20 december komen performer Diederik van Vleuten en schrijver Bertram Koeleman verhalen voorlezen rond het thema Nieuw leven, eigentijdse kerstverhalen dus. Naast hen treden ArtEZ-studenten op: een vierdejaars van de Toneelschool draagt ook verhalen, musici-in-opleiding spelen muziek ter afwisseling en een student-journalist van Windeheim interviewt Bertram Koeleman. De verhalen die zij brengen zijn onder meer van Maggie O’Farrell en natuurlijk van Koeleman zelf. Dit is de eerste voorstelling van Uitgelezen Verhalen in Zwolle.

Diederik van Vleuten is beroemd geworden als deel van het duo met Erik van Muiswinkel, maar timmert inmiddels al jaren even succesvol solo aan de weg met zijn nieuwe genre dat wel stand-up history wordt genoemd en dat het midden houdt tussen een biografie op toneel, een documentaire, een monoloog en conference. Bij Uitgelezen Verhalen leest hij vertellingen van andere schrijvers voor.

Bertram Koeleman debuteerde in 2013 met de roman 'De huisvriend', die de shortlist van de Anton Wachterprijs bereikte. Zijn korte verhalen verschenen in onder andere 'De Gids', 'Oogst' en 'Das Magazin'. De bundel 'Engels voor leugens' verscheen in 2016 en stond op de shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs. Zijn roman 'Het wikkelhart' werd genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs 2018. Koeleman beschrijft zijn werk als onopzettelijk gemuteerd autobiografisch.

Uitgelezen Verhalen is in Deventer al een begrip en heeft daar sinds het ontstaan in 2014 een grote schare fans en uitverkochte avonden. Bij een voorstelling van Uitgelezen Verhalen krijg je de mooiste literaire verhalen voorgelezen door geschoolde stemmen. Vandaar het motto ‘Literatuur ontmoet theater’. En wat is er fijner, juist in deze tijd waarin we heel wat cultuur hebben moeten missen, om je te verliezen in een goed verhaal vanaf het toneel?

Omdat Stichting Uitgelezen Verhalen sterk hecht aan het stimuleren van jong talent worden dit theaterseizoen laatstejaars studenten van ArtEZ en Windesheim gevraagd een bijdrage te leveren aan onze unieke voorstellingen. Zij zijn tenslotte de toekomst, ook in de kunst en cultuur én in de media. De student-acteur wordt begeleid door actrice-dramadocent Kathenka Woudenberg en de student-journalist wordt gecoacht door Petra Possel. De studenten doen hierdoor extra ervaring op die bijdraagt aan hun ontwikkeling. Samensteller en presentator van de avond: Pieter van Scherpenberg.

Naam Vanaf
normaal € 17.50
CJP € 14.50

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

We maken u erop attent dat u vanaf 25 augustus een corona-toegangsbewijs nodig heeft voor een bezoek aan het theater. Hiervoor kunt u de corona-check app gebruiken. Kijk voor meer informatie op zwolsetheaters.nl/coronavirus.

Bestel ook:

diagonale streep Uitgelicht

La Traviata | première - Nederlandse Reisopera i.s.m. Zwolse theaters

La Traviata | première

Nederlandse Reisopera i.s.m. Zwolse theaters
5 & 7 nov

informatie Meer info

De Alex Klaasen Revue - revue 2.0, show, musical, cabaret

De Alex Klaasen Revue

revue 2.0, show, musical, cabaret
di 16 nov
18.45
21.15

informatie Meer info

Scapino Ballet Rotterdam | Casablanca - Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld

Scapino Ballet Rotterdam | Casablanca

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld
1 t/m 2 feb

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bingewatchen in het theater

Bingewatchen in het theater

kalender wo 29 september 2021

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)