Urinetown

Geen zeikverhaal, al lijkt dat zo!


kalender wo 27 sep

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel

kalender do 28 sep

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


Zoo…Hallo daar! En welkom bij Zeikstad!

Zeikstad is... tja, dat is een plek waar mensen het gedurende de voorstelling veel over zullen hebben. Het is een soort mythische plaats, begrijpt u? Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige ''Peace In Harmony'' dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen. Bobbie Goud, de held van onze ''Musical'', heeft er genoeg van en spoort het volk aan tot een revolutie. Een revolutie met bloed en lef, als het niet anders kan! Maar de situatie wordt ingewikkeld wanneer hij de liefde van zijn leven tegen het lijf loopt.

Geen zeikverhaal, al lijkt dat zo!

Zo'n ontzettend gebrek aan water dat privé-toiletten uiteindelijk niet meer verantwoord zijn. Een belachelijk uitgangspunt voor een musical. Maar Urinetown is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het zit boordevol satirische humor met een knipoog naar beroemde musicals als Les Misérables en West Side Story. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. Ach, laten we het er maar op houden dat het vol zit met symboliek en dat soort zaken.

                                           

Filip Bolluyt viert 40-jarig jubileum met hoofdrol in Urinetown de Musical

Dit jaar viert Filip Bolluyt zijn 40-jarig jubileum als acteur. Vier decennia geleden maakte de acteur zijn eerste professionele debuut met een rol in het toneelstuk ‘’Wie is er bang voor Virginia Woolf’’ van het Publiekstheater. Inmiddels is hij in tal van televisieseries en theatervoorstellingen te zien en te horen geweest. Bolluyt viert zijn 40-jarig jubileum met een rol in de musical Urinetown, welke komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zal zijn. Filip zal de rol van Reinhart W. Kleinhart gaan spelen.

Theater
Bolluyt begon zijn carrière bij gezelschappen als het Publiekstheater, de Haagse Comedie en de Hollandse Comedie. Vanaf 1991 was Bolluyt te zien in diverse musicals zoals Les Miserables (Thenardier), Mamma Mia (Bart/Sam), Into The Woods (Verteller), 1953 de musical (Burgemeester Scholten) en War Horse (Arthur/Thunder). Verder speelde hij rollen in The Hired Man van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Kantje Boord, Wordt U Al Geholpen? en De Man Die Het Wist.

Televisie
Als televisieacteur is Bolluyt vooral bekend van de in de jaren tachtig uitgezonden series Dossier Verhulst en Medisch Centrum West. In de jaren die daarop volgden was hij tevens een vast gezicht in de series De Dageraad, Villa Borgese, De Sylvia Millecam Show, Goudkust, Onderweg naar Morgen, Lotte en Het Imperium.

Verder speelde hij diverse gastrollen in series als De Prooi, Vrijland, Spijkerhoek, Goede Tijden Slechte Tijden, Toen was geluk heel gewoon, Baantjer, Mijn Dochter en Ik, Het Zonnetje in Huis, Kees & Co, Westenwind, Russen, Het Pleidooi, IC, Spangas en Shouf Shouf Habibi.

Film
Ook op het witte doek is Bolluyt geen onbekende. In 1983 was hij te zien in De Vierde Man van regisseur Paul Verhoeven. 2 jaar later speelde hij de rol van student in De Aanslag en verzetsman in de film In de schaduw van de overwinning. Jongeren kennen hem waarschijnlijk van zijn rol als commissaris in de New Kids films.

Stemacteur
Bolluyt heeft de afgelopen jaren tal van stemmen ingesproken voor Nederlandse films en series. Zo was hij te horen als Severus Sneep en Lucius Malfidus in de wereldberoemde Harry Potter-reeks. Ook leende hij zijn stem aan diverse (teken)films, waaronder Bambi II (vader), de Ice-Age (Sabeltandtijger Diego), en als Wallace in de Wallace & Gromit films. Niet alleen in films en series is hij regelmatig te horen, maar ook in radio en televisiecommercials van o.a. Opel, Dreft, Liga, Samsonite, JUMBO, Efteling, Emirates en Lexus.

 

Tekst: Greg Kotis | Muziek: Mark Hollman | Vertaling: Jurrian van Dongen | Regie: Rutger Bulsing | Choreografie: Javan Hoen | Cast: Linda Wagenmakers, Filip Bolluyt, Jeffrey Italiaander, Lois van de Ven e.a.

ticket Bestellen

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Toneelgroep Oostpool - iHo met Hans Dagelet, Jacqueline Blom e.a.

Toneelgroep Oostpool

iHo met Hans Dagelet, Jacqueline Blom e.a.
vr 13 okt 19.30 uur

informatie Meer info

Fiddler on the Roof - de musical Anatevka

Fiddler on the Roof

de musical Anatevka
3 t/m 8 apr

informatie Meer info

My Fair Lady - de musical

My Fair Lady

de musical
22 t/m 24 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Interview met Yentl en De Boer

Interview met Yentl en De Boer

kalender di 15 augustus 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op