Vastgoed B.V.

met Huub Stapel e.a.


kalender za 13 jan

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel

kalender di 16 jan

aanvangstijd 20.00 uur

locatie De Spiegel - Spiegel


‘Verkopen is een vak. Want als de klant nee zegt, begint de verkoop pas echt.  Als je dat niet begrijpt heb je helemaal niks te zoeken in makelaarskantoor Vastgoed B.V.. Het gaat er namelijk om dat je de deal afsluit! Een beetje de snelle jongen uithangen en mooie praatjes verkopen kunnen we allemaal wel. Om echt succesvol te zijn, moet je alles geven wat je hebt. Stel je doel, ga ervoor en laat niks of niemand je tegen houden. Pas dan, en alleen dan, ben je een goede verkoper.’

Deze Nederlandstalige bewerking van David Mamet’s stuk Glengarry Glen Ross neemt ons hoog mee de apenrots op. Waar de alfamannetjes het beste in zich zelf naar boven halen. Waar resultaten, bonussen en geslaagde deals vele malen belangrijker zijn dan gunnen, vertrouwen en samenwerken. De makelaars van het noodlijdende Vastgoed B.V. laten hun testosteron de vrije loop als het om het ‘echie’ gaat. De oplossing om uit de rode cijfers te komen is even simpel als bikkelhard. De twee beste verkopers kunnen blijven, de twee slechtste worden ontslagen. Tijd om te laten zien wie het in zich heeft, zich te mogen kronen tot ‘beste verkoper’.

De verfilming uit 1992 is inmiddels een klassieker. Volgens sommigen een must-see voor alle verkopers, volgens anderen een geraffineerde schets van de uitwassen van het kapitalisme. Maar iedereen is het er over eens dat het vooral een geweldige acteursstuk is. En dat zit met deze topcast met o.a. Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom, Daniël Cornelissen, Jelle de Jong en Anton de Bies e.a. wel goed.

Daniël ten Broeke, stagiair en student Evenementenorganisatie op Landstede, bezocht de première. Hieronder leest u zijn recensie!

1e rang

Normaal € 37.00
CJP € 31.00

2e rang

Normaal € 31.00

3e rang

Normaal € 25.00

De genoemde kaartprijzen zijn inclusief drankje en exclusief € 3,25 servicekosten per bestelling.

Met: Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom, Daniël Cornelissen, Jelle de Jong, Anton de Bies e.a.
Script: Marcel Otten
Regie: Job Gosschalk
Fotograaf: Mark Engelen

"Op 9 oktober ben ik bij de première van de voorstelling Vastgoed B.V. in het DeLaMar Theater in Amsterdam geweest. Ontzettend leuk om eens mee te maken!

De voorstelling ging over snelle, snoeiharde, nietsontziende mannen. Vijf superieure vastgoedmakelaars, gevoelloze collega’s, die zichzelf op de borst kloppen. Met een hoop bravoure doen ze hun best als succesvolle zakenmannen over te komen. Maar het is een hoop geblaas en veel gebakken lucht. Ze liegen als het uitkomt, draaien als het moet, spannen anderen voor hun karretje en zijn vooral uit op veel geld verdienen, bonussen opstrijken en zijn onderling in strijd om op het ‘scherm’ te komen. Dat houdt zoveel in als 'man of the match’. Want aan die titel zit een reisje naar Hawaï vast en de heren zijn nogal gevoelig voor dit soort uitstapjes.

Vastgoed B.V. laat de harde werkelijkheid zien van de wereld van het vastgoed. De teksten zijn vlijmscherp, hard en genadeloos. Er zit humor in en dat maakt dat er ook gelachen wordt. De heren horen zichzelf graag praten, ze laten zich niet in de rede vallen en al helemaal niet de mond snoeren. De dialogen die je verwacht tussen twee spelers, blijken monologen. Iedereen voelt zich de meerdere over de ander. Belangrijk en onaantastbaar. In werkelijkheid is het een schijnvertoning. Deze voorstelling heeft een top cast met onder andere Huub Stapel, Jörgen Rayman en Frederik Brom.

De spelers namen mij mee in de wereld van leugens en bedrog. Ze zetten het op zo’n overtuigende manier neer dat je voortaan als een gewaarschuwd mens door het leven gaat, als je met makelaars van doen krijgt."

ticket Bestellen

Bestel ook:

Deel deze voorstelling via:

diagonale streep Uitgelicht

Lift Me Up!: De Dansers - The Basement

Lift Me Up!: De Dansers

The Basement
za 18 nov 19.30 uur

informatie Meer info

Het Nationale Theater -  The Nation - Een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen samenleving

Het Nationale Theater - The Nation

Een zesdelige theaterthriller over een op hol geslagen samenleving
2 t/m 3 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Anne van der Burg en Hajo Bruins over hun rollen in Achter het Huis

Anne van der Burg en Hajo Bruins over hun rollen in Achter het Huis

kalender do 9 november 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op