Theater Na de Dam

4 mei, 21.00 uur in Schouwburg Odeon

De Tweede Wereldoorlog komt steeds verder van de huidige generaties af te staan. Theater is bij uitstek de plek om vragen en gedachten over onze geschiedenis, oorlog en vrijheid levend te houden. Met Theater Na de Dam houden wij deze verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien.

Zwolse theaters en Bevrijdingsfestival Overijssel/Niek van der Sprong Culturele Producties presenteren op 4 mei een gezamenlijk programma in Schouwburg Odeon.

TONEELGROEP BOER&BUYS - Wie niet weg is, is verdwenen
Een voorstelling over onderduiken en bovenkomen, bang zijn en moedig worden, stille helden en schreeuwerige lafaards, verhalen van vroeger, angsten van nu, veertien onderduikers en een kat. Wie niet weg is, is verdwenen is een muziektheatervoorstelling voor (jong) volwassenen. Toneelgroep Boer&Buys speelt samen met Emma Paalvast een voorstelling over onderduiken en de gevolgen daarvan.  

DE JONGE HONDEN - Meisjes in de Oorlog (naar het gelijknamige boek van Pieter Eckhardt & Marscha Holman)
Anne Frank was niet de enige die een dagboek bijhield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een voorstelling over hoe een groep meisjes in de oorlog hun gevoelens, gedachtes en angsten toevertrouwden aan het papier, in een tijd waarin zijzelf en de wereld om hen heen langzaam maar zeker drastisch veranderde.  

THEATER DE MAKKERS - Het Vrije Woord
Theater de Makkers maakt dit jaar de jongerenvoorstelling voor Theater na de Dam. Een voorstelling die ontstaat vanuit interviews met ouderen die de Tweede wereldoorlog hebben meegemaakt. Een onderzoek naar hoe 'contact' was in die tijd en de geschiedenis van Zwolle.  

SCHOLENTOUR ANDERS | OM
Een muzikale productie die in de weken voor 4 en 5 mei op verschillende scholen is vertoond om de jongsten onder ons bewuster te maken van de eigen vrijheid. Een voorstelling aan de hand van persoonlijk verhalen over wat de oorlog heeft gedaan met de mens én wat de mens doet met de oorlog. Wat kunt u doen om de vrijheid door te geven?


diagonale streep Uitgelicht

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ontdekkingsreis

Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Vijf grensoverschrijdende voorstellingen voor 50 euro!

kalender vr 8 december 2017

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op